DSV Warsaw

An open workplace design supports different ways of working, setting the framework for a socialble working environment according to the Danish model: close cooperation, a flat hierarchy and short chains of command

Category

Corporate

Location

Warszawa

Year

2016 - 2019

Status

Ongoing

Size

21,600 m²

Client(s)

DSV

Following the completion of DSV’s headquarters in Hedehusene in 2014, PLH were appointed to design DSV’s new office in Warsaw. Like the company’s headquarters, DSV Warsaw was to be realized in the same architectural vision – with a strong identity that supports DSV as a brand, emphasizing their Scandinavian roots.

There are several themes that are coordinated between the two buildings. In the Danish headquarters, PLH have visualized DSV’s branding of ‘one company – one DSV’ in a simple square building, consisting of a large room where all employees are considered equal. The same is true in Warsaw: spread across 7 floors and designed around an open, central atrium, the building hosts numerous meeting rooms, informal cafes, work spaces, and spaces for social interaction. All of which come together to facilitate a social and open working environment with close cooperation, flat hierarchy and short chains of command.

Another close similarity between DSV Warsaw and DSV’s headquarters is the choice of materiality – light and natural materials dominate the building’s interior, whilst natural light is drawn into the building. From its exterior, the building is instantly identifiable through its rounded corners and indistinctive metal façade.

Contact
Steen Enrico Andersen
+ 45 4036 6412
sea@plh.dk

Huset indeholder også et fitness center og en medarbejderrestaurant til fællesspisning efter dansk forbillede - begge dele er synlige fra gadeplan. Da det er centralt placeret, tæt på en hovedfærdselsåre ind mod byen, bliver det nye domicil i Warszawa meget iøjnefaldende i gadebilledet. De transparente facader synliggør aktiviteterne i huset og den store, åbne hovedindgang har en meget inviterende fremtoning, der brander og eksponerer DSV som en arbejdsplads med et levende arbejdsmiljø, høj medarbejderpleje og en positiv worklife-balance.


I tilknytning til restauranten er der udearealer til spisning, og oppe på etagerne, i forbindelse med caféerne, findes en række udendørs balkoner med mulighed for at komme ud i det fri for fx at holde et møde.